OUDE BERICHTEN

29-05-16

Gevonden voorwerpen, bekijk ze hier!
Lees hier verder 

20-03-16

Wegafsluiting stationsgebied Dalfsen tijdens Station tot Station Loop
Lees hier verder 

Nieuwsoverzicht

Uitreiking sponsorgeld

Published on woensdag 1 februari 2017

Uitreiking sponsorgeld

Stichting Topsport for Life ontvangt cheque

DALFSEN - Iets wat goed is, moet je niet veranderen. Dat geldt voor oma’s erwtensoep en ook voor de tiende Station tot Station Loop tussen Dalfsen en Ommen.

De aanstaande editie van deze hardloopklassieker op 31 mei 2017 is weliswaar de tiende aflevering, het tweede lustrum van de 10 Engelse Mijlen krijgt vanwege het mooie rond getal geen extra toeters of bellen. Het recept is vertrouwd: in de trein van Dalfsen naar Ommen en van daaruit hardlopen terug. Nieuw is straks alleen een tent waar de deelnemers na afloop een hartversterkertje kunnen nuttigen. En wellicht gaan de beentjes daar nog eens extra van de vloer dankzij een stukje live rock ’n roll. Erben en Renate Wennemars kunnen alvast in training.

Donaties
Voorzitter Bernhard Kootstra van het hardloopevenement had gisteren in het Oude Station in Dalfsen desondanks een momentje om in te lijsten. Samen met winnares 2016, Jacqueline Rustidge, werd de stichting Topsport For Life 1500 euro rijker. Elke deelnemer aan het evenement doneert automatisch één euro aan een goed doel. De cheque kwam goed terecht: het geld gaat naar (ernstig) zieke medemensen die dankzij een sport gerelateerd uitje even de sleur van het patiënt-zijn kunnen doorbreken. De stichting heeft een app (Fundrunner) die Kootstra ook snel op z’n smartphone gaat installeren. Bij elke sportieve inspanning kun je dankzij deze app sponsorgeld overmaken. Je betaalt overigens niet zelf. Het bedrijfsleven draait voor de kosten op.

De 72-jarige speaker Henk Borgmeijer gaat als erkend digibeet de app uit de weg. Dalfsenaar Borgmeijer staat bekend als de geestelijk vader van de hardloopklassieker (‘bedacht aan de bar, oorzaak drank’) en verheugt zich op aflevering nummer tien. ,,Er is een harde kern van 32 lopers die alle keren heeft meegedaan, die nodigen we uit. We maken er weer een mooi feestje van.’’ Minstens 1500 deelnemers worden eind mei verwacht. Ook Rustidge, die volgens de voorzitter nog steeds 'als de brandweer gaat', is van de partij.

Comments (0)Number of views (719)

Author: Susanne Kroon

Categories: Nieuws

Tags:

Print
 

Name:
Email:
Subject:
Message:
x

 
 
 
 
     

Copyright © station tot station.